4.-6. august toimuvad Kodukohvikute päevad Hiiumaal

posted in: Uudised | 0

On augustikuu esimene nädalavahetus ning elu paradiisisaarel on täies hoos. Siin-seal võib kohata kuldpruuni jume ja puhanud nägudega hiidlasi, kes kõik teavad, et varsti-varsti täitub terve Hiiumaa kauaoodatud kohvihõngulise aroomiga. Käes on Hiiumaa kodukohvikute päevad! Aeg, mil paljud hiidlased avavad võõrastele oma koduväravad ja muudavad terveks nädalavahetuseks oma aiad muinasjutulisteks kohvikuteks.

Aastal 2007 lõid Ere Naat ja Ly Johansen esmakordselt Hiiumaa Kohvikutepävad –  ürituse mis kasvas 13 aastaga suurimaks suveürituseks saarel ja olnud lipulaevaks kogu Eesti ühepäevakohvikutele.

Selleaastased Kodukohvikutepäevad Hiiumaal saavad alguse 4. augustil ning lõppevad 7. augusti varastel hommikutundidel. Kuna 2022 aasta on Hiiumaal kirjanduse aasta, siis võid nii mõneski kohvikus end tunda kui raamatus või hoopiski avastada end kauni luule rüppes.

Läbi aegade on ka Coop Hiiumaa koos tütarettevõtte Hiiumaa Köök ja Pagariga erineval moel kohvikutepäevadest osa võtnud. Kohvikuid on peetud nii Hiiu kui ka Tormi Konsumite ees ning isegi koolimaja hoovis. On olnud aastaid, kus Coop Hiiumaa juhtkond on pakkunud mobiilset kohvikuteenust ning päev läbi ringi vuranud ratastel, korvid nii ratta ees kui ka taga saiakestest ja pirukatest pungil. Tänavu on meil juba teist aastat päris oma kohvik – Hiiumaa Köök ja Pagar suvekohvik. Kindlasti võib ka sel aastal pagariratta peal ruupuriga hüüdvat Arnot kohata – tema järelkäru on täis vaid parimat Hiiumaa Köök ja Pagar meistrite toodangust.

Igal aastal teeb Coop Hiiumaa koostööd kõikide kodukohvikute päevadest osavõtjatega, pakkudes neile võimalust soetada Tormi Konsumi ja Käina Konsum/Ehituskeskuse sortimendis olevaid tooteid Coop Hiiumaa krediitarvele ning kaupade eest tasuda peale kohvikutepäeva toimumist.

Samuti on võimalus suuremas koguses tagasi tuua nende kauasäilivate kaupade jäägid, mille pakendid on avamata ja mis on muul moel rikkumata.

Seega, armas külaline, või ärakarand hiidlane (selliselt nimetame hiidlaseid, kes on saarelt lahkunud), veel on aeg teha plaane ning augusti esimesel nädalal seada sammud paradiisisaarele! Praamipileteid ka veel jagub!

 

Pildid: MTÜ Kärdla Kohvikutepäev pildipank