TAIGNASEGAJA SOETAMINE
Projekti viitenumber: 61921739393530
Eesti Maaelu Arengukava 2014-2020
Ühise põllumajanduspoliitikaga kaasneva maaelu arengu toetuse meetme 19.2 kaasabil soetati uus taignasegaja, millega tagatakse tootmise jätkamine Hiiumaal ning toodete stabiilne kvaliteet.
___________
HIIU PAGARI TOOTMISHOONE JA -TEHNOLOOGIA KAASAJASTAMINE
Kohapealse leivaküpsetamise traditsiooni jätkamiseks, olemasolevate töökohtade säilimiseks ning uute loomiseks, töötingimuste oluliseks parandamiseks ja tootmise efektiivsuse suurendamiseks alustati 2015. aastal Hiiu Pagari tootmishoone- ja tehnoloogia kaasajastamise projektiga.
Projektiga seotud olulisemad verstapostid:
- märts – detsember 2015 – äriplaani ning ehitus- ja tehnoloogilise projekti koostamine, seadmete valik, toetustaotluste koostamine
- jaanuar 2016 – Hiiu Vallavalitsuse ehitusluba tootmishoone ehitamiseks
- aprill 2016 – PRIA-le esitatud, Põllumajandustoodete töötlemise ning turustamise investeeringutoetuste meetme 4.2.2, taotluse rahuldamine ning toetuse määramine Hiiu Pagari seadmete soetamiseks summas 237 022 €
- mai 2016 – Hiidlaste Koostöökogu üldkoosoleku otsus toetada Hiiu Pagari tootmishoone ehitustöid summas 160 000 €, LEADER programmi meede 1 „Ettevõtte areng“
- juuni 2016 – Hiiu Pagari tootmishoone ehitustööde algus
- juuni 2016 – KIK otsus toetada Hiiu Pagari ahjude soojustagastuse süsteemi rajamist keskkonnakorralduse programmist, summas 86 452 € – Hiiu Pagari tootmishoonesse tänapäevastele energiatõhususe nõuetele vastava ja koostoimiva kütte-, ventilatsiooni- ja jahutussüsteem ehitamiseks
- september 2016 – Hiiu Pagari tootmishoone ehitustööde sarikapidu
- detsember 2016 kuni veebruar 2017 – Hiiu Pagari seadmete paigaldamine ja seadistamine
- märts 2017 – Hiiu Pagari tegevuse ümberkolimine uude tootmishoonesse.
Hiiu Pagari tootmishoone- ja tehnoloogia kaasajastamise projekti kogumaksumuseks kujunes ligi 1,5 mln eurot, millest erinevate toetustena saadi 483 474€ ehk 35%
Hiiu Pagar ja Hiiu Köök soovivad läbi pideva arendustegevuse säilitada kohaliku toidu traditsioone, suurendada sortimenti ning pakkuda nii kodusaare elanikele ja külalistele kui ka mandri-Eesti klientidele kvaliteetset hiiumaist toodangut. Naturaalsed pagari-, kondiitri- ja kulinaariatooted on müügil kõigis Coop Hiiumaa kauplustes ja ligi sajas müügikohas üle Eesti.
Uue tootmispinna väljaehitamine
- Ehitusalane pind 1114 m²
- Ehitusmaksumus 502 000 €
- Toetus 160 000€ (32%)
Uue sisseseade soetamine ja paigaldamine
Kogu projekti maksumus ca 1 400 000€
TOETAJAD:
28.09.2016
21.09.2016