Agu Kohari, Jaan Kuusemets ja Mart Reino pälvisid Hiiumaa Valla teenetemärgid

posted in: Uudised | 0

24. veeburaril toimus Kõrgessaare vaba aja keskuses Eesti vabariigi 104. sünnipäeva kontsertaktus, kus anti üle ka Hiiu maakonna teenetemärgid. Kõik kolm teenetemärgi saajat on läbi aastate Coop Hiiumaa ja Hiiumaa Köök ja Pagar arengus väga olulist rolli mänginud.

Agu Kohari töötas Hiiumaa Tarbijate Ühistu juhatuse esimehena aastatel 1988–2012. Keerulistel üleminekuaastatel suutis ta säilitada Hiiumaa kaubanduse, viies edukalt ellu ühiskonnamuutusega kaasnevad reformid ning jätkates hiljem kaubandusvõrgu ja teenuste järjepidevat kaasajastamist.

Tormi Konsumi avamine 08. märts 2008.a. Esiplaanil Agu Kohari (fotod: Erakogu)

 

Jaan Kuusemetsa juhitav arhitektuuribüroo DAGOpen on projekteerinud Kärdlas Heltermaa maanteel Coop Hiiumaa kontorihoone ning Hiiumaa Köök ja Pagar tootmishoone. Käinas meie kõige suurema ja uuema  kaupluse – Coop Konsum Ehituskeskuse.

Jaan Kuusemets Käina Coop Konsum Ehituskeskuse avamisel kõne pidamas 17. juuni 2021.a. (foto: Argo Nurs)

 

 

Hiiumaa ühiskondlikus elus aktiivselt osalev Mart Reino on ka Hiiumaa Tarbijate Ühistu volinik. Ta on teenindanud õigusalaselt Hiiumaa majandeid, ettevõtteid ja kogu elanikkonda. Tutvustanud seadusandlust kohalikus ajalehes ja mujal meedias ning kirjutanud artikleid ajaloolistel ja päevakajalistel teemadel.

Mart Reino Hiiumaa Valla teenetemärki vastu võtmas 24. veebruar 2022.a. (foto: Kaja-Hiis Rinne)

 

 

Suur tänu teenetemärgi saanutele panuse eest Coop Hiiumaa ja Hiiumaa Köök ja Pagar arengusse! Soovime õnne ja edu edaspidistes tegemistes!

 

Loe lähemalt Hiiu Lehe artiklit siit

Vaata ürituse galeriid Hiiumaa Valla facebooki lehelt