Coop Eesti valiti Aasta kaubandusteo üheks finalistiks

posted in: Uudised | 0

06. oktoobril toimunud Kaubanduse Aastakongressil kuulutati välja Aasta Kaubandustegu 2021 tiitli saaja. Laureaadiks kuulutati Eesti Kaupmeeste Liit ja selle liikmed, kes on paistnud silma töötajatest hoolimise ja töötingimuste parendamisega.

Üheks tiitli nominendiks oli ka Coop Eesti, kes on kaasa toonud positiivseid muudatusi ühiskonnas ja/või ettevõttes ning aidanud kaasa Eesti kaubanduse üldisele arengule ja maine kujundamisele.

Coopi piirkondlikud ühistud investeerivad dividendide maksmise asemel kogu teenitud tulu tagasi kogukonna elukvaliteedi parandamiseks, sealhulgas valdavalt kaupluste arengusse, tänu millele eksisteerib Eestis tänapäevane kaubandusvõrk ka väljaspool suurlinnu.

Uued investeeringud kaasaegsesse kaupluste võrku on muuhulgas lähtunud ka jätkusuutlikku arengu eesmärkidest ja tänaseks töötavad juba 29 Coopi hoonet osaliselt päikeseenergial. Coopi päikeseenergia parkide koguvõimsus on 2,8 MW, millega Coopi kauplused toodavad sama palju taastuvelektrienergiat, kui kulub 750 majapidamisel terve aasta jooksul.

Viimase kahe aasta jooksul on Coop avanud või ehitanud nullist uuesti üles 15 toidukauplust üle Eesti, mis valdavalt asuvad väljaspool suurlinnu: Hiiumaal Käinas, Jõgevamaal Sadalas ja Mustvees, Saaremaal Salmes ja Orissaares, Võrumaal Antslas, Ida-Virumaal Narva-Jõesuus ja Jõhvis, Tartumaal Mellistes, Märjal ja Alatskivil, Tartu linnas Mõisavahes ja Raadimõisas, Harjumaal Peetri alevikus ja Tallinna linnas Mustamäel.

Elukvaliteet väljaspool suurlinnu sõltub infrastruktuurist, mille oluline osa on ka toidukaupade kättesaadavus. Linnast kaugemal elamine ei võrdu juba ammu talupidamisega, kus toidulaud tuli endal ise kasvatada, vaid võib tähendada elu looduskaunis piirkonnas, kus kodupood pakub mõnusat ostukeskkonda ning laia kaubavalikut – seda Coop teebki.

Loe pikemalt: https://www.kaubandus.ee/uudised/2021/10/01/aasta-kaubandusteo-finalistid-2021