Kahe ettevõtte koostööl valmis Käinas uus haljasala.

posted in: Uudised | 0
4. juuni pärastlõunal võis Käina Konsumi ja Dagöplast As‘i vahelisel alal näha suuremat toimetamist. Kaks ettevõtet panid tiimid kokku, üheskoos pandi näpud mulda ja loodi uus haljasala.
Loo algus ulatub tegelikult aega, mil Käina keskosa hakkas kolima – ehk kauplus kolis Käina keskelt tootmisala kõrvale, vald rajas uue kardiraja ja kergliiklusteed, tuul puhuti sisse Elamuskeskus Tuuletorn – Windtower Experience.
Tol hetkel oli soov nii vallal, Dagöplastil kui Coop Hiiumaal, et tööstusala oleks nö. vabaaja alast erlaldatum, inimesed ei satuks seiklema masinate vahele ja kaupluse esine oleks ohutum.
2023. aasta talvel valmis piirdeaed kolme ettevõtte vahele, mis piiras vaatevälja tootmisosale ja ühtlasi seadis justkui piiri. Sinna taha, kergliiklustee äärde, jäi aga ebamäärane mururiba, mis sai eile juurde kuhjaga rohelust.
Idee haljasala loomisest tuli Dagöplast As tegevjuhi Kulvo Pendra poolt: “Visuaalne eraldatus mõttelise joonena tööstuse ja kaubandus vahel võiks jätkuda. Oma kollektiivis arutledes kogus idee hoogu juurde ja nii võtsimegi ühendust naabritega – Coop Hiiumaa’ga. Kui teha, siis teha koos!”
Mõlema ettevõtte jaoks on olulised kollektiivsed ühistegevused ja nii saigi eile, 4. juunil, 30 inimest ühiselt näpud mulda pista. 🍀
Haljasala planeerisid Dagöplasti töötajad, istikute valikut aitas teha Nurga Puukool, Mullaabi käest osteti muld ja Kemehh OÜ teostas vajalikud kopatööd mulla transportimiseks. Suur aitäh Käina osavallale, kes toetas ideed!
Nagu hea vein, võtab meie uus haljasalagi aega, et sirguda kõrgemaks ja tugevamaks!
Ühine panus kogukonda teeb meid kõiki tugevamaks! 💙 Kohtumiseni Käinas!